top of page

Awrnsscoach

-Het donker komt aan het licht

logo.jpg
logo.jpg
logo.jpg

Mijn naam is Kaatje Tophoven. Ik ben al jarenlang werkzaam in het onderwijs als coach/trainer. Door middel van psychologische, pedagogische, spirituele en/of sociale hulpverlening kan ik je helpen om in je kracht te komen en de juiste richting op te gaan om jouw levensopdracht te gaan vervullen.

Wat je vraag of onbalans ook is waardoor je bij mij terechtkomt; energetisch, fysiek of emotioneel, met dat wat op de voorgrond staat gaan we mee aan de slag. De door jou gekozen route kan een individueel traject zijn of in een (kleine) groep. Daarnaast is er de mogelijkheid om een jaartraining te volgen in een groep. Alle processen worden ondersteund door Spiertesten.

 

Daarnaast ben ik opgeleid in opvoedopstellingen.

Een opvoedopstelling werkt heel eenvoudig. Je onderzoekt, met de begeleider, kort je vraag: waar worstel je mee, waarin wil je verandering aanbrengen? Vervolgens breng je dit thema in beeld. Je kiest voor elk gezinslid, inclusief jezelf, een vloertegel. Deze vloertegels geef je een plek in de ruimte; je drukt hiermee uit hoe je de positie van de verschillende gezinsleden op dat moment puur gevoelsmatig ervaart. Hierna word je uitgenodigd om je eigen positie in te nemen; je stapt letterlijk in de dynamiek van je gezin. En van daaruit gaat het stromen. Je hoeft alleen maar te kijken naar het plaatje dat je hebt neergelegd, en te voelen wat er in je gebeurt. Je zult versteld staan van de kracht van deze ervaring. Je zult inzicht krijgen in je vraagstuk op een dieperliggende (emotionele) laag.De puzzelstukjes vallen op zijn plaats. En als vanzelf wordt van daaruit helder wat je te doen staat om tot een fundamentele en blijvende oplossing te komen. De veranderingen hebben een domino-effect op het gedrag van de ander.

De kracht van de opvoedopstelling

* Individueel (en dus privé) is mogelijk* Je kind of een ander familielid hoeft niet mee en blijft onbelast van therapie* Blijvende oplossing doordat de essentie wordt geraakt* Ieder gezinslid vindt zijn plek* Je ervaart aan den lijve een werkende oplossing* Gaat niet verder dan jouw vraag in het hier en NU* Ouders en kinderen komen in gezonde verhouding tot elkaar te staan* De liefde in het gezin stroomt weer* Kinderen onbelast in echtscheidingssituaties* Voorkomt loyaliteitsvraagstukken* Oplossingen voor relatie vraagstukken* Lost vraagstukken op in samengestelde gezinnen

bottom of page